• Unitarisk Kirkesamfund

Formandens blog.

Jeg er ikke en boomer.


Her gik jeg og bildte mig ind, at jeg er en boomer. Og hvis min læser ikke véd, hvad en boomer er, må jeg jo tilstå, at en boomer er noget af det værste! Boomere tilhører de såkaldt store årgange, babyboom-generationen. Boomere er vistnok altid hvide, og det er jo i sig selv slemt nok. Og så er de miljøsyndere, og de vil ikke engang vide af det. og derfor er de ikke værd at høre på. Ok, boomer, siger de unge så. Det er det samme som at sige på en venlig måde: Klap i og ti stille. For du har ikke forstået en pind af det hele. Og du har praktiseret et overforbrug af klodens knappe ressourcer hele dit liv.

Jo, jeg troede, at jeg er en boomer, og at det, at jeg for tre år siden købte en hybridbil, var det rene aflad for mine mange miljøsynder. Og så går det op for mig, blot ved et Google-opslag, at boomergenerationen starter i 1946. Og jeg er født i 1945. Så er jeg alligevel ikke en boomer. Hvilken lettelse!

Nu har jeg også selv været ung engang. Og jeg kan godt huske amerikaneren Jack Weinbergs slogan: Stol ikke på nogen, der er over 30! På sine gamle dage blev han, ironisk nok, en anerkendt rådgiver i miljøspørgsmål, til trods for at han for længst havde overskredet grænsen for tillid. Så man skal passe på med sine udsagn.

Ok boomer, vil nogen så sige. Nok er du ikke boomer i teknisk forstand, men miljøsynder er du nu alligevel. Men der er noget ejendommeligt ved det slogan, som jo alligevel minder om min generations foragt for alderdommen dengang i ’60erne. For både dengang og nu er det karakteristisk, at man går efter manden og ikke efter bolden, når man siger: du er for gammel. Så er det ikke argumentet, der tæller, men alderen.

Prøv lige at erstatte alder med køn, etnicitet, race. Ok boomer! Ok dumme blondine, osv. osv. Så har vi menneskeforagten! Så har vi allerede ødelagt den demokratiske samtale, hvor det er det bedre arguments magtesløse magt, der vinder.

En af de store unitarer, Rachel Carson, som skrev bogen Silent Spring i 1962, argumenterede imod brugen af DDT, fordi denne pesticide havde så store miljømæssige konsekvenser. I USA sagde man om hende: Ok, du er kommunist. Men hendes argumenter og videnskabelighed vandt jo alligevel gehør. For der er det særlige ved samtalen og diskussionen, at den har mulighed for at gøre os allesammen klogere.

Derfor undrer det mig også, at man i krænkelses-forskrækkelsens kølvand rundt omkring på amerikanske universiteter indfører SAFE SPACES. De hører ikke hjemme i et demokratisk samfund, hvor den levende debat må tåle, at der er højt til loftet. Sådan ser jeg på det. Men jeg er selvfølgelig også – næsten – en boomer.

Niels Kjeld Thorsen, formand for bestyrelsen i Unitarisk Kirkesamfund.

0 visninger

Unitarisk Kirkesamfund

Unitarisk Kirkesamfund.

Dag Hammerskjölds Allé 30

DK- 2100 København Ø

Telefon: 35 26 17 71

Mail: post [ @ ] unitarerne.dk

Kirken er åben for alle på de søndage, hvor der holdes andagt eller samtalecafé - se andagtslisten for dato og klokkeslet.

Alle er velkomne.

Kontoret holder åbent lejlighedsvis, kontakt os nemmest på: post@unitarerne.dk

Åbent for personlig henvendelse efter aftale.

  • facebook-square
  • Twitter Square

Kirken indsamler ingen cookies. Kirkens hjemmesidehost Wix indsamler cookies, du kan se hvilke på dette link: klik her  

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now