• Formandens blog

Formandens blog.

Opdateret: 18. dec. 2020


Kære læsere af Unitarisk Kirkesamfunds hjemmeside!

Et år svandt hen. Det år blev uforglemmeligt for os alle. Hvad vi ikke troede kunne ske, dét skete. Vores videnskabelige overoptimisme blev endnu engang sat til vægs. Pesten og koleraen og den spanske syge blev lige pludselig ikke bare halvt glemte, fortidige fænomener. Det kunne ske igen. Ebolaen blev ganske vist inddæmmet af dygtige læger og sygeplejersker et fjernt sted i Afrika. Men COVID19 blev ikke inddæmmet!

Ganske vist udviklede sygdommen sig under langt mere kontrollerede former end i fordums tid. Og ganske vist bøjede vi os måske også mere lydigt under myndighedernes åg, for at de ikke skulle miste kontrollen. Og ganske vist var dødeligheden ikke nær så rædselsvækkende stor som ved de store pest- og koleraepidemier i gamle dage.

Men alligevel! Der døde jo folk, ramt af COVID19. Nu burde det vel ikke kunne komme bag på folk, at mennesker er dødelige. Det var måske heller ikke dét, der var det skræmmende. Det skræmmende var, at vores effektive, dyrt betalte sundhedssystem kunne komme under sådan et pres, at sygehuspersonalet kunne nærme sig sammenbruddets rand. I vores videnskabelige overoptimisme har vi troet det muligt, at vi kunne kontrollere og styre sygdom og sundhed med vores viden og vores teknologi. Så de paniske politiske reaktioner, vi har set i mange lande, ja de er blot ét udtryk for, at det ikke har været muligt. Samfundslivet, som vi kender det, har lidt. Vi har lidt. Politikerne har lidt. Plejepersonalet har lidt.

Der er lys for enden af tunnelen. Det er der altid her ved vintersolhverv. Men i år er der ekstra håb: der er en vaccine mod COVID19. Er vi så i løbet af 2021 på vej mod normale tilstande? Jamen er det ”normale” tilstande, at vi får fragtet grøntsager til vores kræsne munde hertil i fly fra Peru? Er det ”normale” tilstande, at vi smider tonsvis af brugbare varer væk? Er det ”normale” tilstande, at vores plasticaffald havner i verdenshavene og i fiskemaverne? Mit håb for det nye år er, at det, der engang var det normale, må blive erstattet af en helt ny normalitet.

Er det alligevel for meget at håbe på, at vi engang, rustet gennem vaccineringen, kan tage hul på et nyt kapitel? Er det for meget at håbe på, at vi kan vende tilbage til én eller anden form for Unitarisk normalitet med samtaleceféer og diskussioner efter andagterne, sådan som vi plejer? At vi kan vende tilbage til en lidt mindre COVID19-forstyrret spirituel søgen?

Med de ord ønsker jeg og Unitarisk Kirkesamfund jer alle en rigtig god jul og et lykke- og sundhedsbringende nytår.

121 visninger0 kommentarer

Unitarisk Kirkesamfund

Unitarisk Kirkesamfund.

Dag Hammerskjölds Allé 30

DK- 2100 København Ø

Telefon: 35 26 17 71

Mail: post [ @ ] unitarerne.dk

Kirken er åben for alle på de søndage, hvor der holdes andagt eller samtalecafé.  f

For dato og klokkeslet se Kalender på hjemmesiden-

Alle er velkomne.

Kontoret har åbent hver mandag kl. 11 til 17. Man vil kunne træffe formanden i samme tidsrum hver anden mandag.

kontakt os nemmest på: post@unitarerne.dk

Åbent for personlig henvendelse efter aftale.

  • facebook-square
  • Twitter Square

Kirken indsamler ingen cookies. Kirkens hjemmesidehost Wix indsamler cookies, du kan se hvilke på dette link: klik her  

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now